Cântecul pruncului nenăscut – adevărata primăvară a părinților și a lumii


Ne bucurăm, așa-i, că răsare soarele de după munți? Când vedem razele lui anticipând strălucirea-i dătătoare de viață?

Ne bucurăm, așa-i, că vine primăvara de după frig? Când vedem mugurii pregătiți să înflorească și păsările dregându-și graiurile ca să cânte?

Așa ar trebui să ne bucurăm și când cel mai luminos soare și cea mai călduroasă primăvară ne bate la ușă: venirea unui prunc pe lume. Când simțim dragostea lui Dumnezeu, răsărind mai strălucitoare ca soarele și mai bucuroasă ca primăvara, împletită cu dragostea oamenilor în cea mai înaltă simfonie a lumii, un prunc nou. O minune mai mare ca toate răsăriturile de soare și mai frumoasă decât toate primăverile! Mai ales că putem să ne înmulțim și noi viața prin dragostea lui!  Să ne dea Dumnezeu tuturor gânduri înseninate de harul și dragostea Lui!

*

„Nenăscut”, un cântec al artistei creştine Caitlin Jane, inspirat din perioada de sarcină neplanificată a unei prietene, renaşte un mesaj de speranţă şi prezintă imaginea puternică a omului încă nenăscut.

Videoclipul arată o femeie tânără PRĂBUŞITĂ după ce a descoperit că este însărcinată. Versurile dau glas, celui… ce inca nu poate vorbi: „Sunt nenăscut / Eu nu pot vorbi atunci când /… mă tem”.

Femeia renunţă din ce în ce mai tare la ideea avortului, pe măsură ce “stă de vorbă” cu propriul său copil încă nenăscut. Iar el continuă să-i vorbească: „Eu sunt viu / Inima mea bate … într-o zi o să cresc / Doar pentru că / Ţie ţi-a păsat atât cât să ma iubeşti”. Femeia decide să părăsească clinica de “programare” a sarcinii.

Următoarele fragmente ale videoclipului ne arată copiii jucându-se în parc. În final vedem copilul… născut.

Potrivit lui Jane, melodia i-a venit după ce a aflat că o prietenă pe care a avut-o în colegiu s-a confruntat cu o sarcină neplanificată.

„Când am aflat, am fost atât de şocată la început”, a declarat ea către LSN, „dar şi-a schimbat decizia, cu curaj, şi a păstrat copilul. Pentru că stiu că este foarte usor să spunem că „suntem pro-viaţă”… dar [este diferit] atunci când e vorba de o situaţie personală, sau a cuiva cunoscut, în confruntarea cu o situaţie în care se cer sacrificii”.

Versurile şi melodia cântecului, mai spune ea, au deschis ochii multor femei care trec prin această experienţă.

„Imediat după ce l-am scris, am fost un pic stresată când îl cântam, fiindcă nu ştiam ce răspuns va avea” a spus ea. „Unele dintre locurile prezente în cântec nu sunt locuri creştine… Este stresant să treci prin ele”.

”Cu toate acestea”, a spus Jane, “am descoperit că piesa a avut un impact surprinzător”.

După cântec, a mai spus ea: „Mereu a venit câte cineva să-mi spună povestea sa”, fie că era vorba despre păstrarea unui copil, despre adopţie sau avort.

„A fost copleşitor, dar este totuşi foarte frumos. Am avut atât de multe persoane care au mărturisit prezenţa Harului lui Dumnezeu în vieţile lor.”

Jane a mai spus că, ajutându-i sa recunoască prezenţa acestui Har în viaţa lor, a fost mai motivată ca muzician. „Noi nu avem un alt scop, decât să fim înrădăcinaţi şi centraţi pe Dumnezeu, şi în Hristos”, a declarat ea către Life News. „Dacă vizăm doar succesul şi numele nostru, în carieră, atunci înseamnă că vom sfârşi fără valoare în cele din urmă”.

Cantareata a plănuit de curând să scoată un DVD audio-video, cu muzică, şi cu experienţele unor femei pe care ea a ajuns să le cunoască după acest cântec.

„Uneori oamenii cred că nu pot face nimic [în oprirea unui avort]”, a spus ea. „Cred cu tărie că femeile doresc să aibă şi o altă opţiune” – referindu-se la centrele de criză destinate femeilor gravide.
„Deci, dacă ajung aici, atunci ele trebuie sa stie ca au deja posibilitatea unei alte opţiuni”.

dupa un interviu de James Tillman 1 martie 2010 – (Life News)

© Carmen Ana_Ion- publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010

3 gânduri despre „Cântecul pruncului nenăscut – adevărata primăvară a părinților și a lumii

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Familia contemporana intre rai si iad – cateva recomandari

  2. Pingback: Parohia “Sf. Nectarie Taumaturgul” – Coslada (Madrid) » Blog Archive » Cântecul pruncului nenăscut – adevărata primăvară a părinților și a lumii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.