Dr. Adina Baciu – „Adicția digitală are efecte negative care nu pot fi neglijate.”


     Vreau să semnalez trei emisiuni de excepție (ca mai toate, de altfel) realizate de părintele Diacon Sorin Mihalache cu Dr. Adina Baciu, cercetător la Institutul de Antropologie al Academiei Române.
*
     Adicția digitală nu are vârstă, se poate întâlni în orice mediu și este o maladie cu efecte negative care nu pot fi neglijate, a declarat dr. Adina Baciu la TrinitasTV. Potrivit antropologului mai sus menționat, adicția digitală este una extrem de subtilă, de care, de cele mai multe ori, nici nu suntem conștienți. „Este o adicție de care nu ne dăm seama. Din 700 de oameni pe care i-am întrebat dacă sunt dependenți de calculator, doar 2-3 % au spus că da. Pe urmă, intrând în restul întrebărilor, stăteau câte 8-9 ore la calculator”, a explicat dr. Adina Baciu, în cadrul emisiunii „Lumina celui Nevăzut”, moderată de diac. Sorin Mihalache. Concluzia cercetătorului este că „dependența digitală este una perversă, fiind vorba despre o maladie care are efecte negative care nu pot fi neglijate”.
     „Este un fenomen care nu are cale de întoarcere. Noi trăim într-o lume digitalizată. Cu efort personal, putem să ne păstrăm o anumită limită, dar nu putem să ne întoarcem. Nu există cale de întoarcere”, a precizat Adina Baciu. Din păcate, a subliniat Adina Baciu, dacă la un moment dat adulții conștientizează această dependență, la copii și la adolescenți nu se întâmplă acest lucru. În legătură cu acest aspect, moderatorul emisiunii a arătat că, în timp ce țările nordice au început să interzică telefoanele în școli, în „România introducem tabletele în școli și digitalizăm învățământul”. (…) „Suntem într-o lume a absurdului, pentru că specialiștii noștri sunt cu 10-15 ani în urmă în această privință”, a concluzionat moderatorul emisiunii.
*
*

Textul a fost preluat de la https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Dr.-Adina-Baciu-Adictia-digitala-este-o-maladie-cu-efecte-negative-care-nu-pot-fi-neglijate-156080

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.