Sportul sub tirania ideologică


Nu comentez abuzul administrativ care nu are temei medical/științific, ci a reprezentat doar pedepsirea cuiva care nu se conformează poruncilor absurde ale „stăpânirii” neomarxist-progresiste. Este doar unul dintre cazurile care confirmă că ideologizarea ateist-postmodernistă a științei și a politicii vrea să reformateze înțelegerea oamenilor despre viața naturală, despre biologia, fiziologia și psihologia omului care se întemeiază pe rațiunile și poruncile creatoare dumnezeiești (devenite legi ale naturii) dătătoare de armonie, sănătate și prosperitate pe toate planurile existenței. Niciodată în istoria lumii propaganda ideologică nu a căpătat asemenea violență încât să submineze temeiurile naturale ale vieții omenești chiar biologice, nu mai zic de alienarea spirituală, morală și psihologică din ultimii 60-70 de ani. Dacă în antichitate oamenii superiori își doreau și se nevoiau să-și cultive o „minte sănătoasă în corp sănătos”, astăzi cezarul caută să contamineze pe fiecare om cu lozinca, devenită și realitate aproape generală, „minte bolnavă în corp bolnav”, unii devenind apoi activiști îndârjiți ai „noii gândiri” în spațiul public…

Ca unul care a practicat atletism de performanță în tinerețe, pot să confirm faptul că necesarul de oxigen al atleților (1.5-2 metri cubi la un antrenament) nu poate fi acoperit de debitul de aer care ar trebui să traverseze forțat prin masca umezită de la primele expirații. Plus că masca se umple de bacterii care se înmulțesc copios în mediul umed și cald din mască și sunt inspirate înapoi cu forță în plămâni. Deci este clar că măștile sunt nocive în cazul purtării lor la orele de sport, mai ales în aer liber când sportivii nu stau unul lângă altul.

Pe de altă parte, mișcarea, sportul, oxigenarea corectă a organismului antrenează și întăresc nu doar sistemele circulator, nervos și limfatic-excretor, ci și pe cel imunitar. Nu mai vorbim de vioiciunea minții și echilibrul endocrin și psihologic. Orice deviere de la oxigenarea suficientă generează în lanț tulburări și afecțiuni variate, iar pe termen lung dereglările se cronicizează și se extind în întregul organism, accentuându-se și devierile psihopatologice. (A se vedea și studiul de mai jos)

Un gând despre „Sportul sub tirania ideologică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.