Profețiile mesianice ale Vechiului Testament (vestirile despre Domnul Iisus Hristos – Unsul lui Dumnezeu și Mântuitorul lumii)


Înaintea Praznicului Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Biserica Ortodoxă îi pomenește în luna decembrie pe mulți dintre Sfinții Prooroci ai Vechiului Testament precum și pe Drepții și pe Strămoșii după trup ai Domnului. Aceștia, prin viața și învățătura (profețiile) lor, au fost precursori, pregătitori și vestitori ai venirii lui Dumnezeu în trup, și de aceea Biserica ne pune înainte cuvintele lor pentru a înțelege că Dumnezeu a săvârșit toate actele importante din istoria mântuirii noastre nu la întâmplare (condiționat de evenimente circumstanțiale haotice), ci după un plan (program) bine stabilit, ele fiind anunțate cu precizie cu mii și sute de ani înainte.

nasterea-domnului

Consider că una din datoriile fundamentale ale creștinilor este să cunoască PROFEȚIILE MESIANICE din Vechiul Testament despre Mântuitorul nostru Iisus Hristos, ca să nu cadă în vreo înșelare/diversiune a dușmanilor Lui care vor să propună lumii alt mesia, alt salvator (de fapt pe antihrist), răstălmăcind Scripturile. Știm că după Învierea Sa, Mântuitorul Hristos, pe drumul spre Emaus, „începând de la Moise şi de la toţi proorocii, le-a tâlcuit lor (ucenicilor Săi tulburați – Luca și Cleopa), din toate Scripturile cele despre El”. Apoi și celorlalți 10 adunați (fiindcă lipsea Toma dintre ei), Iisus le-a zis: „Acestea sunt cuvintele pe care le-am grăit către voi fiind încă împreună cu voi, că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre Mine în Legea lui Moise, în prooroci şi în psalmi. Atunci le-a deschis mintea ca să priceapă Scripturile. Şi le-a spus că aşa este scris şi aşa trebuie să pătimească Hristos şi aşa să învieze din morţi a treia zi.” (Luca 24, 27, 44-46). Deci Însuși Mântuitorul vrea ca ucenicii Lui să-l (re)cunoască și prin Scripturi, nu doar prin Sfintele Taine și învățăturile Bisericii, precum și prin virtuțile personale (împlinirea poruncilor lui Hristos), ca să fie întemeiați în cunoașterea planului mântuitor al lui Dumnezeu și să nu fie păcăliți în înfruntările viitoare cu proorocii și hristoșii mincinoși ucigași de suflete.

Dă clic pentru a accesa profetiile-vechiului-testament-si-implinirile-lor.pdf

A se vedea și articolele de mai jos:

https://doxologia.ro/biblioteca/articole-teologice/profetii-mesianice-la-profetii-mari

https://doxologia.ro/biblioteca/articole-teologice/profetii-mesianice-la-profetii-mici

http://www.cuvantul-ortodox.ro/category/profetii-vechiului-testament-trambitele-duhului/.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.