Despre…

Despre mine… puține, de la Domnul tot ce-i bine!

Celor ce ajung și pe aceste pagini le urez

Har de la Dumnezeu, pace și voie bună!

Cu firave străduințe, doresc, ca orice fiu al Bisericii, să înțeleg, să primesc, să împlinesc și să mărturisesc iubirea lui Dumnezeu ”care voiește ca toți oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină” (1 Timotei 2, 4). Evident, puținele cuvinte din acest blog nu vor acoperi, nici epuiza, subiectele propuse spre dezbatere, dar vor oferi o lumină, o orientare întru adevăr și o interpretare ortodoxe, în înțelegerea curată a Creației și a Proniei dumnezeiești în lume, în istorie, în Biserică și în viața cotidiană. Nădăjduiesc să fie de folos mărturia mea și, totodată, îmi cer iertare pentru greșeli.

portret Korfu

Arhimandrit Mihail Stanciu
Mănăstirea Antim, București

Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, 30 ian. 2010

*

Nu știu dacă interesează pe cineva, dar
– m-am născut și am crescut în Târgoviște
– am absolvit liceul Ienăchiță Văcărescu (profil Matematică-Fizică) în 1990
– am absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica București (specializarea Arhitecturi Paralele de Calcul) în 1995
– am absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității București (secția Teologie Pastorală) în 2000.

7 gânduri despre „Despre…

  1. Adina-Mihaela

    Acest blog este binevenit… sper ca va reusi sa mai risipeasca din iluziile de pe internet si nu numai. Multumesc pentru binecuvantare!

    Apreciază

    Răspunde
  2. Un aspirant la Smerenie

    Ma bucur mult ca am ajuns intamplator aici. In trecut voiam sa trimit un mesaj la d-stra, sa va intreb despre un Parinte pe care l-am cunsocut in trecut la manastire, dar nu am reusit. Cand m-am lasat pagubas, iata ca am ajuns.
    Eu sunt cam nestiutor, dar dornic sa afle multe. Cu toate ca m-am nascut ortodox, am studiat cu neoprotestantii Scripturile, am fost si pe la catolici, apoi la yoga, la iudei….. Voiam eu sa merg in continuare si la gnostici, la rosicrucieni, dar Dumnezeu m-a adus acasa. Abia acum citesc si eu din Filocalie si descopar ca nicaieri nu este mai frumos ca acasa. Nici Zen, MT, Yoga sau alta tehnica supramentala nu se compara cu ceea ce aflam de la Sfinti.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
  3. Ionescu Maria

    Sarut mana Parinte,binecuvantati si ma iertati!Ma bucur ca va gasesc pe un blog,am mai gasit si alte cuvinte de folos,pe care le-am prezentat celor pe care Dumnezeu a randuit sa-i invat.Nu stiu daca va aduceti aminte dar o vreme,pe la Targoviste am avut bucuria sa va cunosc si personal,fiind studenta a Facultatii de Teologie,si membra Ascor, primisem de la Dumnezeu si,,talantul,,pictarii de icoane.M-as bucura mult sa va aduceti aminte(eram in Parohie la Biserica Alba)si sa ma pomeniti la rugaciune impreuna cu familia mea.Maica Domnului sa va daruiasca multa sanatate si ajutor in toate cele bune!Am sa va urmaresc articolele cu multa bucurie,Doamne ajuta!

    Apreciază

    Răspunde
  4. Bruno

    Am gasit pe activenews, la comentarii, o referire la articolul foarte documentat si argumentat despre 5G, vreau sa va multumesc pentru efort. Am termiant si eu Automatizari, dar in 1996 si nu la Bucuresti, insa una dintre cele mai frumoase amintiri din acei ani a fost o vizita la Manastirea Antim, unde slujea inca parintele Sofian (pe care nu am avut bucuria de a-l cunoaste personal), asa ca … va inteleg.
    Bunul Dumnezeu sa va lumineze si sa va daruiasca toate cele ce va sunt cu adevarat spre folos!

    Apreciază

    Răspunde
  5. Pingback: Viaţa ca o cruce. Părintele Arhim. Mihail Stanciu – Actualitatea Creştin-Ortodoxă

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.